Materialer

Jeg anvender kun gode og bæredygtige materialer. Når jeg syr, tilstræber jeg  kun at anvende øko-tex mærkede tekstiler. Øko-texmærket viser, at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale Oeko-Tex®-forening har stillet. Det er krav,der drejer sig om indholdet af kemiske stoffer, der kan – eller mistænkes for at kunne – skade kroppen. Når jeg strikker, vælger jeg uldgarn fra moskusokser, alpaca, cashmir-geder eller fra får. Det er en stor fornøjelse at strikke i naturens materialer. Jeg mærker elegancen under hele processen. Jeg strikker glæde og lethed ind i tøjet.

Moskusuld

Ulden fra moskusokser er den mest eksklusive uld, der fås på markedet lige nu. Den moskusuld, jeg bruger, er fra fritlevende grønlandske moskusokser. Kødet fra de få dyr, der hvert år skydes efter strenge jagtkvoter, sælges i de lokale byer. Ulden klippes af skindene, kartes og spindes til garn, der er 8 gange varmere end fåreuld og utrolig let og elegant. Den kradser ikke og kan ikke filte. Moskusuld er ikke allergi-fremkaldende. Hele denne proces gør, at moskusuld er eksklusivt uldgarn, der er efterspurgt af strikkekunstnere over hele verden.

Vaskeanvisning:

Moskusuld har en selvrensende effekt, og behøver derfor ikke at blive vasket ret ofte. Det kan være tilstrækkeligt at lufte det i fugtigt vejr.

Hvis du vælger at vaske dit moskustøj, skal du bruge en mild sæbe og vaske det i håndvarmt vand. Brug ikke skyllemiddel. Tryk overskydende vand ud i et håndklæde. Derefter lægges det fladt til tørre.

Kashmiruld

Kashmirgeder levede oprindeligt i det indre Mongoliet og i Det Tibetanske Højland. Nu findes de som husdyr også i Australien og Amerika. Den kashmiruld, jeg bruger, kommer fra Det Tibetanske Højland

Kashmirgeder har to lag uld ligesom moskusokserne, et varmt og dunagtigt inderlag, og en længere og grovere dækuld. Det er inderulden, der laves til garn. Ulden kradser ikke, og kan bæres direkte på kroppen.

Vaskeanvisning:

Kashmiruld har en selvrensende effekt, og behøver derfor ikke at blive vasket ret ofte. Det kan være tilstrækkeligt at lufte uldtøjet i fugtigt vejr.

Kashmiruld skal helst maskinvaskes på uldprogram ved max 30 grader. (Det er hårdere for uldens fibre at blive håndvasket). Brug vaskepose og et uldvaskemiddel. Tryk overskydende vand ud i et håndklæde. Derefter lægges det fladt til tørre på et tørt håndklæde.

Alpacauld

Alpacaen er en lamaart fra Sydamerika. Alpacauld er varmere end fåreuld. Den er let og blød som kashmir, og den kradser ikke, fordi ulden ikke indeholder lanolin, og fiberstrukturen er glat. Alpaca er et godt valg til babystrik.

Vaskeanvisning:

Alpaca har en selvrensende effekt, og behøver derfor ikke at blive vasket ret ofte. Det kan være tilstrækkeligt at lufte uldtøjet i fugtigt vejr.

Alpaca kan maskinvaskes på uldprogram ved max 30 grader. Brug vaskepose og et uldvaskemiddel. Tryk overskydende vand ud i et håndklæde. Derefter lægges det fladt til tørre.

Lammeuld

Lammeuld kaldes den første uld, der klippes af et får. Det er den blødeste uld fåret nogensinde vil levere. Uld fra levende får betegnes “ren ny uld”. Får klippes 1-2 gange om året og giver varierende mængde uld alt efter racen.

Vaskeanvisning:

Al uldgarn har en selvrensende effekt, og behøver derfor ikke at blive vasket ret ofte. Det kan være tilstrækkeligt at lufte uldtøjet i fugtigt vejr.

Uldgarn kan maskinvaskes på uldprogram ved max 30 grader. Brug vaskepose og et uldvaskemiddel. Tryk overskydende vand ud i et håndklæde. Derefter lægges det fladt til tørre.

Vaskeanvisning af uldgarn se evt. www.svanebutikken.dk